Världens godaste broccolisoppa

Hittade ett gammalt recept på en super god broccolisoppa och om man rostar lite solfrön till blir det oslagbart!
 
Ingredienser till soppa:                                                             
1,5L vatten
3 tärningar grönsaksbuljong
750g broccoli (tinad eller färsk)
6st potatisar
1,5 gul lök
2 krm koriander
4,5 krm salt
0,75 krm svartpeppar
 
Ingredienser till solrosfrön:
1,5 dl solrosfrön
4,5 msk spiskummin
1 msk olja
1,5 krm salt
1,5 krm peppar
 
Så här gör du:
1. Koka upp vatten och buljongtärningar i en gryta. 
 
2. Ansa och skär broccolin i bitar. Skala och skär potatisen och löken i skivor. Lägg i grytan tillsammans med koriander. Koka under lock till grönsakerna är mjuka (10-15 min). 
 
3. Rosta under tiden solrosfröna i olja och spiskummin. Stek de tills de är lite bruna, salta och peppra. 
 
4. Om man vill kan man mixa soppan innan man serverar den. Serva gärna med en bit bröd och lite cream fraiche. 

Macarons

Jag har försökt mig på att göra macarons nu.
Det gick väl inte riiiiktigt så bra som jag önskade allra mest.
MEN, dom blev inte totalt misslyckade heller.  
 
Först rann smeten jätte mycket och dom bara kladda ut sig på plåten. 
(De har däremot en underbar grön färg på sig, så go me för det)
Men sedan med första plåten i ugnen såg det lovande ut. 
Jag hoppas att allt fortsätter så...
 
En rolig grej som hände var att jag sökte på "rinnig macaron smet" och då dök en blogg upp. 
http://annikabackstrom.blogspot.se/
Otroligt!
Hon misslyckades med sina macarons (såsom många andra) men dessa har exakt samma färg som mina 
och hennes namn är Annika, vilket mitt också är. Samt att hennes efternamn är BÄCKSTRÖM, vilket i princip är mitt efternamn bakochfram. 
Slump? I dont think so!
 
Vi fick ett gott skratt här hemma åtminstone.