underbarabakverk - december 2013

En helt ätbar dessert att göra till alla er som älskar choklad!

När jag var i Bryssel för ungefär en månad sedan köpte jag 
en silikonform till att göra egna choklad-skedar. Ihop med en film
jag hittade på youtube om att göra egna choklad-skålar började 
fantasin att flöda iväg..
Och här är det gudomliga resultatet!
 
För att göra choklad-skålar behöver man:
- Ballonger (Ovala eller vanliga, beror på hur djupa skålar man vill ha)
- Choklad i valfri smak
- En skål
- En bricka
- Silikonpapper eller bakplåtspapper
- En nål
 
Sedan gör du så här:
- Smält chokladen i  en lagom stor skål i micron eller över vattenbad. 
- Ställ fram en bricka och lägg på ett bakplåtspapper.
- Blås upp dina ballonger, beroende på vilken storlek du vill ha på skålarna blåser du dem antingen stora eller små. 
- Klicka ut små runda cirklar på bakplåtspappret med stora mellanrum. Detta gör du för att få en stadigare yta för ballongen att stå på. 
- Doppa nedersta delen av ballongerna i den smälta chokladen och rulla runt dem lite tills du ser att dem har blivit täckta jämnt runt hela undersidan av ballongerna.
- Ställ därefter ballongerna på de runda cirklarna och tryck lite lätt så du ser att dem står kvar. 
- Låt stå svalt tills skålarna stelnat.
- Använd sedan nålen och tryck håll på ballongerna. OBS! Kom ihåg att chokladen lätt smälter i kontakt med dina händer så använd gärna handskar eller pilla försiktigt bort ballongerna. Pilla därefter bort skålarna från bakplåtspappret.
- Servera gärna med ett fat under och lägg i valfria ingredienser. På min bild har jag använt mig av vaniljglass, jordgubbar och krossad mandel.
 
Tips!
Är du osäker på vilken sorts skål du ska göra eller hur hela processen ser ut, gå in på youtube och sök på chocolate bowls. Finns en massa tips och trix på hur man gör dem!
 
Det går att köpa silikonformen att göra choklad-skedar med bl.a. här:
 
 
Visa fler inlägg