Veganska chokladcupcakes

Vegansk chokladcupcake
12 st

 

1 dl mandelmjöl
2 dl hett vatten
1 dl solrosolja
1 dl florsocker
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 tsk ättika
1 tsk bikarbonat

 

Sätt ugnen på 175 grader.
Placera ut 12 st muffinsformar i en muffinsplåt.
Kör mandelmjöl och hett vatten i mixer eller matberedare tills det blir en vit och jämn “mandelmjölk”.
Häll florsocker och socker i en stor skål.
Häll på mandelmjölken och oljan och vispa tills det blandat sig. Ställ åt sidan.
I en ny skål, blanda vetemjöl, kakao, vaniljpulver, bakpulver och salt.
Rör ihop det torra med det blöta.
Slutligen, blanda bikarbonat och ättika i en kopp. Det skall bubbla. Rör ner det i smeten och blanda väl.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i c:a 15 minuter. Testa med provsticka, är den torr är dina cupcakes färdiga.
Låt svalna helt innan du spritsar på frostingen.

 

Spritsa på valfri frosting. 

(http://tessans.se/blogg/category/veganskt-2/)