Marängmuffins med smak av blåbär, smultron och jordgubbar.

ca 12 st. 
 
Gjorde om Hembakat's recept till vad jag hade hemma och la bären i muffinssmeten istället för på samt funkar det utmärkt att ta mindre formar eftersom muffinsen blir ganska stora när de gräddas. 
 
Orginalreceptet lyder så här:
3 äggulor
1 ½ dl strösocker
150g smör
2 1/4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 dl mjölk
 
Maräng:
3 äggvitor
2 1/4 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
ca 200g bär, t.ex. hallon
strösocker
potatismjöl
flaggad mandel

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggulor och socker pösigt. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt smöret, mjölken och mjölblandningen till äggsmeten och rör tills det blir en slät smet. 
 
2. Maräng: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Rör ner strösockret i omgångar tills det blir en blank, fast marängsmet. Tillsätt vaniljsockret. 
 
3. Fyllningen & Garnering: 
Blanda bären med lite socker och potatismjöl. Häll muffinssmeten i stora muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 15 min. Ta ut dom ur ugnen, fördela bären över muffinsen och klicka eller spritsa på marängsmeten. Strö över flagad mandel. 
 
4. Grädda muffinsen: mitt i ugnen i ytterliggare ca 15 min. Garnera gärna med mer bär innan servering.
 
 
 
Maräng - Muffins