Carciofini fritte - friterad kronärtskocka

Dessa godbitar är en storfavorit både hos mig och italienarna.
 
Ingredienser:
1 burk (ca 300 g) små kronärtskockshjärtan 
1–1 ½ dl vetemjöl 
1 ägg 
2 msk olivolja 
¼ tsk salt 
1 krm peppar 
solrosolja till fritering 
 
Gör så här:
- Spola av kronärtskockorna med kallt vatten. Låt rinna av och torka försiktigt med hushållspapper.

- Blanda olivolja, salt och peppar i en skål. Dela kronärtskockorna, beroende på storlek, i halvor eller kvartar och lägg ner i skålen. Rör om försiktigt. Häll ut mjölet på en flat tallrik och vispa upp ägget i en djup tallrik.

- Vänd först kronärtskockorna i mjölet och sedan i det uppvispade ägget. Hetta upp rejält med solrosolja i en stekpanna, lägg ner skockorna och fritera några minuter tills de får en fin, gyllene färg runt om.

- Lägg de friterade kronärtskockorna på hushållspapper för att rinna av. Servera direkt.

 
 
 
 
bellafigura - friterat - italien - kronärtskocka
Terése

Men ja, det där är ju så gott! Kronärtskocka överlag är ju fantastiskt :)

Svar: Ja, verkligen :) kokad kronärtskocka med smör och salt är svårt att slå också.
Annika