Brownies med Baileys mjölkchokladtäcke

 
Ingredienser:
200g smör
4 dl strösocker
4 ägg
2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
(1 msk mjölk)
 
Glasyr:
250g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
3 msk baileys (man kan variera efter egen smak)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör i en kastrull. 
2. Vispa ihop socker och ägg till en pösig smet. Tillsätt därefter kakao och vaniljsocker. 
3. Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat skål. Blanda det sedan med den andra skålen i omgång med att hälla i smöret också. Avsluta med att blanda i lite mjölk för att få en lättare konsistens (valfritt). 
4. Klä en långpanna 25 x 30cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 20 min. Låt den svalna. 
5. Glasyr: Hacka chokladen och låt den smälta tillsammans med grädden över vattenbad. Rör ihop och blanda i baileysen. Låt svalna. 
6. Fördela chokladglasyren över kakan. Skär kakan i rutor. 
 
Förvaras bäst i kylskåp. 
Brownies - Choklad - baileys - choklad brownies - mjölkchoklad