Pannacotta med smak av rosor

Min midsommardessert blev en egenexperimenterad 
pannacaotta med smak av rosor.
Har aldrig förut gjort pannacotta och var därför väldigt
orolig över att pannacottan inte skulle se ut som en ros när jag vände upp den.
Men det gick väldigt bra och smakade riktigt gott med rosensmak.
 

Till 6 portioner behöver du detta:
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång, eller 2 teskedar vaniljsocker 
0,5 dl rosensocker (finns upplagt recepet under tidigare historik)
3 st gelantinblad
 
 
Gör så här:
- Lägg gelantinbladen i blöt. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Om du inte har en vaniljstång fungerar det alldeles utmärkt att bara blanda i 2 tsk med vaniljsocker i kastrullen. Häll därefter i vispgrädden och tillsätt rosensockret. Låt koka upp. Låt puttra i 1-2 minuter. Viktigt att röra om så att grädden inte bränns vid. 
- Ta av kastrullen från plattan. Krama ur gelantinbladen och lägg dessa i kastrullen. Rör om tills de löst upp sig. 
- Om du använt dig av en vaniljstång, är det nu du ska sila bort den. Häll smeten i glas eller valfria formar och ställ in i kylen i minst 2 timmar, jag ställde in mina över natten. 
- När pannacottan stelnat tar du ut dem ur kylskåpet. Häll upp kokhett vatten i en långpanna eller skål och ställ ned glasen eller formarna några sekunder. Jag såg att mina släppte från kanterna och då kunde jag vända upp de på små tallrikar. 
- Dekorera därefter med vad du vill. Jag kokade jordgubbar som jag serverade till,  det passade utmärkt ihop. 
 
bär - frukt - grädde - jordgubbar - pannacotta - rosensocker - rosor - socker - vanilj