Syrénsocker

 
Blev syrénsocker också. Man kan använda sig av de flesta
ätbara blommor som inte är besprutade. Jag ska testa
göra socker med jasmineblommor också. Som sagt,
desto starkare doft - desto starkare smak.
 
Gör så här:
- Lägg blommorna på ett vitt papper eller en vit handduk så att eventuella insekter kan krypa ut. 
- Mixa därefter lika mängd socker och syrénblommor i en mixer eller matberedare. Jag använde mig av 3 dl syrénblommor och 3 dl socker. 
- Häll upp på ett bakplåtspapper i en långpanna och torka i ugn på 50 grader, i ca 20 minuter. Rör om då och då.
- Ta ut när allt socker är torrt. Låt svalna på plåten. 
- Häll upp i en ren glasburk och förvara torrt och svalt. 
 
blommor - socker - syren - syrensocker - syrén - syrénsocker