Glutenfria, äggfria och mjölkfria Pannkakor

Jag har en vän som är allergisk mot både de ena och det andra. 
Istället för att komplicera allt och laga skilda maträtter,
sökte vi runt på internet och fann lite olika recept som
vi tillslut mixade ihop det till vårt egna.
Smakade precis som vanliga pannkakor.
 
10-12 pannkakor

Ingredienser:
2 dl Finax Glutenfri Mjölmix
1/2 tsk salt
4 dl havremjölk
1 krm bakpulver (för att höja pannkakorna)
2 msk linfrö (istället för 2 ägg)
2 msk smält smör eller margarin
 
När du byter ägg mot linfrön gör du så här:
- Mät upp 2 msk linfrön (1 msk linfrön = 1 ägg, alltså ska du ta 2 msk i detta recept). 
- Mixa linfrön tills det blir mjöl liknande. 
- Häll i 6 msk hett vatten (3 msk / 1 msk linfrö)
- Blanda väl och låt det stå en stund för att sätta sig. 
- Blanda ihop tillsammans med övriga ingredienser.
 
Pannkaksrecepet:
- Blanda samman mjölmix, bakpulver och salt. 
- Vispa ner havremjölken, lite i taget till en jämn smet. 
- Rör ned linfröblandningen och tillsätt sist det smälta matfettet. 
- Smörj en stekpanna eller plättlägg och grädda pannkakor eller plättar. 
 
Orginalrecepet kommer ursprungligen från http://se.finax.com/recipe/pannkakor/ 
 
 
glutenfria - glutenfritt - havremjölk - linfrö - mjölkfria - mjölkfritt - pannkakor - äggfria - äggfritt