Cookie Dough tryfflar med smak av Baileys likör

Ibland vill man inte baka ut sina kakor utan man vill bara äta upp kaksmeten på direkten.
Jag gjorde om min kaksmet till tryfflar istället och sen doppade jag dessa i mjölkchoklad.
Orginalreceptet innehåller mjölk men jag bytte ut detta till Baileys likör för en lite mer vuxen smak.
De blev så goda att det var svårt att låta bli att äta fler än en. 
Ingredienser
110g rumsvarmt smör
0,5 dl strösocker
1 dl farinsocker
2-3 msk Baileys (eller mjölk)
0,5 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 dl hackad choklad
 
Dekorering
150-200g smält choklad 
1 tsk matolja 
Valfri dekorering ex. kakao, strössel, florsocker, ätbart glitter
 
Gör så här:
- Vispa ihop rumsvarmt smör, strösocker och farinsocker i ca 3 minuter. 
- Häll sedan i baileys och vaniljsocker. Blanda ordentligt!
- Blanda därefter i vetemjöl, salt och den hackade chokladen.
- Forma degen till små bollar och ställ på bakplåtspapper. Ställ sedan in dessa i frysen i ca 30-60 minuter.
- Smält chokladen över vattenbad och häll i matoljan. Doppa sedan de frusna bollarna i chokladen. 
- Dekorera valfritt och låt sedan tryfflarna stå och stelna på ett bakplåtspapper. Om man vill att tryfflarna ska bli utan en fot så ställ de på ett galler och låt chokladen sedan rinna av. 
- Förvara i kylen och servera till en kopp kaffe eller té! 
Choklad - baileys - chocolatechipcookies - christmas - julgodis - tryfflar - äggfria - äggfritt