Mjuk pepparkaka med extra jultouch

Jag vet, jag är en månad för tidig med att baka sånt här men jag kunde inte hålla mig längre.
Det blev en fantastisk juldoft som spred sig genom hela huset och förhoppningsvis
håller den i sig fram till då julbakandet börjar på riktigt!
14 portioner
 
Ingredienser
100g smör
2 ägg
3 dl socker
1,5 dl grädde (går att byta mot mjölk, yoghurt eller gräddfil)
3dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
1,5 tsk malen kardemumma
smör
krossade pepparkakor blandat med lite ströbröd
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. 
- Smält smöret. Vispa sedan ägg och socker pösigt i en bunke.
- Rör ned bikarbonat och kryddor. Blanda sedan i mjölet och vätskorna. 
- Blanda tills smeten är slät och jämn. 
- Smörj en form på 2L med smör och pepparkaksmixen.
- Häll smeten i formen och grädda i den nedre delen av ugnen ca 45 min. 
- Låt kakan svalna något innan du vänder upp den på en tallrik. 
 
Servera tillsammans med de bär du vill och en klick grädde! 
christmas - jul - julbaka - kaka - pepparkaka