Marängspöken till Halloween

Snart är det dags för halloween och vad passar då inte bättre än att göra dessa små söta marängspöken?
De är väldigt enkla och göra och man kan lätt dubbla satsen om man så vill, 
vilket kan behövas för det är lätt att man äter mer än bara en. 

Grundrecept för ca 16 stycken
 
Ingredienser:
2 äggvitor
ca 2,5 dl strösocker
ca 10g smält mörkchoklad
 
Gör så här:
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en rostfri bunke. Tillsätt därefter sockret lite i taget och vispa tills marängen blir fast och glansig. För att säkerhetsställa att den är fast kan du vända skålen upp och ned ovanför ditt huvud, stannar marängen i skålen så är den klar att spritas. 
- Ta fram en spritspåse och en rund tyll, fyll påsen med marängen och spritsa ut spökliknande maränger på en plåt med bakplåtspapper. Går att forma till både små och stora spöken. För att få armar på spökena tog jag mitt finger och petade till sidorna så att det blev som små armar.  
- Grädda i 100 grader i ca 60-70 minuter. Jag använde varmluft och gräddade i ungefär 70 minuter och därefter stängde jag av ugnen så de stod kvar och torkade tills ugnen kallnat. 
- När marängerna svalnat, smält då den mörka chokladen och dutta dit ögon med t.ex. en tandpetare, finger eller baksidan på en ren penna.
Maräng - barn - halloween - meringue - spöken