Paketkakor - Om de är små, då får du ta två!

Födelsedagsfest, studentexamen, namnsdag eller en härlig fika i vårsolen.. dessa ursöta paketkakor
passar till alla möjliga tillfällen. De är lite pilliga att göra men det är totalt värt det.
Och glöm inte att, om de är små då får man ta två!
Så.. Baka, vänta och njut!
 
ca 50 st paket
 
Ingredienser
100g rumsvarmt smör
100g strösocker
1 ägg
130g vetemjöl + 2 tsk vaniljsocker
115g vetemjöl + 2 msk kakao
 
Gör så här:
- Blanda det rumsvarma smöret och sockret tills det blir vitt och krämigt. Tillsätt ägget och blanda tills smeten är jämn. Dela upp smeten i två skålar och ställ ena skålen åt sidan. 
- I första skålen tillsätter du 130g vetemjöl + 2 tsk vaniljsocker. Blanda tills degen precis går ihop och inte kladdar. Plasta in degen och lägg den i kylskåpet minst 1 timme.
- I den andra skålen tillsätter du 115g vetemjöl + 2 msk kakao. Blanda tills degen precis går ihop och inte kladdar. Plasta in degen och lägg den i kylskåpet minst 1 timme. 
- Kavla ut vaniljdegen, den ska vara ca 6mm tjock och 12x25cm i mått. Skär den i 4 lika breda och långa längder. 
- Kavla sedan ut chokladdegen, den ska vara ca 4mm tjock och 12x25cm i mått. Skär den i två längder som är lika breda och långa som två av de vita längderna. Placera vardera chokladlängd på varsin vaniljlängd. Så att det blir vanilj, choklad, vanilj. 
- Dela vardera degrulle på längden till tre, så att det blir 6 mindre degrullar. Om du vill ha lite större kakor så kan du dela vardera degrulle i två längder istället för tre. 
- Skär den resterande chokladdegen i tre lika breda och långa längder som de 6 degrullarna. Placera chokladlängderna mellan två randiga degrullar. Plasta in de tre längderna och lägg i kylskåpet eller i frysen minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn) eller 150 grader (varmluft).
- Skär varje längd i ca 1 cm tjocka bitar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Om de känns små, platta ut de lite på plåten. Gör rosetter genom att skära den resterande chokladdegen i små fyrkanter som du sedan delar på diagonalen. Pensla kakorna med lite uppvispat ägg och lägg varje hörna av de små fyrkanterna mot varandra i mitten av kakan. Tryck ned en ätbar pärla eller små kulor av överbliven vaniljdeg i mitten av rosetten.
- Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt de sedan eftergräddas och svalna på plåten.  
 
Steg-för-steg-instruktioner:

Gör degarna enligt instruktionerna ovanför.
Kavla ut vaniljdegen, den ska vara ca 6mm tjock och 12x25cm i mått. Skär den i 4 lika
breda och långa längder. 
 
Kavla sedan ut chokladdegen, den ska vara ca 4mm tjock och 12x25cm i mått.
Skär den i två längder som är lika breda och långa som två av de vita längderna. 
 
Placera vardera chokladlängd på varsin vaniljlängd. Så att det blir vanilj, choklad, vanilj. 
 
Dela vardera degrulle på längden till tre, så att det blir 6 mindre degrullar. Om du vill ha lite
större kakor så kan du dela vardera degrulle i två längder istället för tre. Blir längderna ojämna
så går det att trycka till i efterhand. 
 
Skär den resterande chokladdegen i tre lika breda och långa längder som de 6 degrullarna.
Placera chokladlängderna mellan två randiga degrullar. Plasta in de tre längderna och lägg
i kylskåpet eller i frysen minst 30 minuter.
 
Skär varje längd i ca 1 cm tjocka bitar och lägg de på en plåt med bakplåtspapper. Om de
känns små, platta ut de lite på plåten. Gör rosetter genom att skära den resterande
chokladdegen i små fyrkanter som du sedan delar på diagonalen. Pensla kakorna med lite
uppvispat ägg och lägg varje hörna av de små fyrkanterna mot varandra i mitten av kakan.
Tryck ned en ätbar pärla eller små kulor av överbliven vaniljdeg i mitten av rosetten.
 
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 15 minuter, eller tills de är lite lätt gyllene.
Låt de sedan eftergräddas och svalna på plåten. 
Choklad - enkla kakor - kakor - paketkakor - schackrutor - småkakor - vanilj
Oslofru

Vilka söta små kakor! <3

Svar: Tack så mycket :)
Annika