Mini nutella brownies - bara tre ingredienser!

Denna hemlighet kommer att förändra ditt liv föralltid...
Och den kommer att göra dig till världens lyckligaste människa!
Med enbart tre, ja du hörde rätt, TRE ingredienser kan du göra dessa urgoda brownies!
Och jag ska berätta varför...
 
Du förstår, Nutella innehåller redan fett, mjölk och choklad. Och vanligtvis är det de
ingredienserna som du normalt tillsätter i en vanlig brownies smet. Men eftersom att
Nutella redan innehåller dessa ingredienser + hasselnötter, så behöver du enbart tillsätta
ägg och vetemjöl. Se, Nutella är verkligen fantatiskt! Men du förstår nog inte riktigt hur
fantastiskt det faktiskt är... Inte tills idag - då du prövar dessa tre-ingredienser Nutella brownies!
 
Spring. Baka detta. Nu!
12 mini nutella brownies
Ingredienser
140g Nutella
1 ägg
31g vetemjöl
Eventuellt hackade hasselnötter eller valnötter 
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda alla ingredienser i en bunke tills att smeten är jämn och fin. Klicka sedan ut ca 2 teskedar i varje liten muffinsform. Toppa med några hackade hasselnötter (eller valfri nöt) om du vill. 
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Vill du ha kladdigare, minska tiden. Och vill du ha torrare, låt de vara inne ca 20-30 minuter.
 
Det är allt. Nu är de klara. Ät dem och njuut!
Varsågod!
Brownies - Muffins - Nutella - Nutella brownies - nutella recept - tre ingredienser

Underbara Smultrongrottor

Bakade dessa små söta grottor med smak av smultron. 
De så där perfekt spröda, saftiga och alldeles, alldeles underbart goda!
Sylten går att byta ut mot vilken sylt man än vill ha.
 
Baka, vänta och njut!
 
ca 30 stycken
 
Ingredienser
200g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4,5 dl vetemjöl
 
Fyllning
0,5 dl smultronsylt
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa rumsvarmt smör och socker smidigt i en bunke. 
- Blanda vaniljsocker, bakpulver och mjöl i en separat bunke. Rör sedan ned det i smeten och knåda samman till en deg. 
- Forma degen till en rulle på ett lättmjölat bakbord, ca 30 cm lång. Skär i 30 bitar. 
- Rulla dem till kulor och lägg i små bakformar på en bakplåt. Doppa fingret i lite mjöl och tryck en fördjupning i mitten av varje kaka. 
- Lägg i lite smultronsylt, ca en halv tesked, i varje grop. 
- Grädda i mitten av ugnen ca 18 minuter. Låt svalna på plåten. 
- Förvaras bäst i en burk med lock, stående i rumstemperatur. Går superbra att frysa också. Ta upp en tid innan servering bara och låt kakorna tina upp i rumstemperatur.
 
 
 
Smultron - hallongrottor - smultron recept - smultrongrottor - smultronsylt