Chokladtårta med hallongrädde, mjölkchokladganache och salt kolasås!

 Muuums.. det här måste vara en av de godaste tårtor jag någonsin har bakat!
Man skulle kunna tro att den är väldigt söt men det blir den inte, utan istället
är den perfekt saftig, balanserad och så där underbart god! 
 
Lycka till! :)
ca 16-18 bitar
INGREDIENSER
"3 lika chokladbotten"
 
Hallongrädde
3 dl vispad grädde
2 dl mosade färska hallon eller silade upptinade
1 msk florsocker
 
Mjölkchokladganache
2 dl ovispad grädde
400 g mjölkchoklad
 
Salt kolasås
50g glykos
2 dl strösocker
2 dl ovispad grädde
60 g smör
flingsalt
 
GÖR SÅ HÄR
Chokladbottnar:
- Gör enligt receptet på "3 lika chokladbotten". Dela kakan i tre jämna bottnar. 
 
Hallongrädde:
- Vispa 3 dl grädde och tillsätt mosade hallon. Om hallonen är sura kan du söta dem lite med florsocker. 
 
Mjölkchokladganache:
- Hacka mjölkchokladen och lägg den i en stor skål.
- Värm grädden i en kastrull på spisen, låt den inte koka! Häll den varma grädden över den hackade chokladen och rör om tills ganachen blir jämn och fin. Om den skär sig är det bara att fortsätta blanda om tills den går ihop. 
- Låt den svalna i rumstemperatur tills den får rätt konsistens att bre på tårtan. 
 
Salt kolasås:
- Värm glykosen i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt sockret, lite i taget, och blanda om tills du får en fin och gyllenbrunfärg på karamellen. 
- Blanda försiktigt i grädden, lite i taget. Var försiktig då du gör detta moment för det kommer att bubbla och ånga uppåt. Det är lätt hänt att man får ångan i ansiktet och det är inte speciellt skönt. 
- Ta bort kolan från värmen och lägg i smöret. Rör om tills allt är blandat. 
- Smaksätt med salt efter tycke och smak. 
 
IHOPSÄTTNING AV TÅRTA:
- Lägg en chokladbotten på ett fat eller en stor tallrik. Bre på halva hallongrädden jämnt över bottnen. Lägg på en andra tårtbotten. På den andra tårtbotten bre på resterande delen av hallongrädden. Och sen lägger du över den sista chokladbottnen. 
- Bre mjölkchokladganachen runt tårtan och försök att få den så jämn som möjligt. Det gör inget om det blir lite ojämnt eller att den inte ser så snygg ut för det kommer ändå inte att synas när kolasåsen hälls över. Ställ in i kylen eller på ett kallt ställe minst 20 minuter så att ganachen sätter sig. 
- Ta ut tårtan ur kylskåpet och häll över kolasåsen. Om den är lite seg så kan du hjälpa till att putta den över kanten genom att dra med en slickepott. 
- Dekorera med valfria dekorationer. Min tårta toppade jag med färska mandariner doppade i vitchoklad. 
3 lika chokladbotten - Mjölkchokladganache - chokladtårta - salt kolasås