Enkelt, snabbt och knådfritt vörtbröd!

När jag var yngre så gillade jag faktiskt inte vörtbröd, men nu totalt älskar jag det.
Jag vet inte riktigt om det har med åldern att göra eller om jag förknippar vörtbröd med nostalgi.
Hursomhelst, är detta vörtbröd helt himmelskt!
 
Grundreceptet är en filmjölkslimpa som sedan smaksätts med juliga smaker och skapar ett
snabbt, enkelt och knådfritt vörtbröd. Och jag lovar, man märker ingen skillnad.
 
Ett tips är att tillsätta torkade aprikoser eller hackade valnötter för extra smak.
Muuums!
 
2 stycken vörtbröd
INGREDIENSER
1 dl Mörksirap (Brödsirap går också bra)
4 dl Filmjölk
5 dl Julmust
1 tsk Salt
4 tsk Bikarbonat
1 dl Linfrö
2 dl Russin
8 msk Vörtmix
8 dl Vetemjöl
2 dl Rågkross
4 dl Grovt rågmjöl
 
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 175 grader (vanlig ugn) eller ca 150 grader (varmluft).
- Häll filmjölk, julmust och sirap i en stor bunke. 
- Blanda därefter i bikarbonat, vörtmix och salt. 
- Tillsätt linfrö, russin och rågkross.
- Och tillsist blandar du i vetemjöl och det grova rågmjölet. 
- Smörj 2 st 1 1/2 L brödformar och häll i degen. Om du använder bakplåtspapper i var då noga att smörja det så att det inte fastnar i den brödet. 
- Grädda bröden längst ned i ugnen ca 1 1/2 timme. 
- Stjälp upp bröden på ett galler och låt svalna under bakduk. 
Filmjölkslimpa vört - Knådfritt vörtbröd - Snabbt vörtbröd - Vörtbröd recept
coffeeandcupcake.blogg.se

Ser riktigt gott ut :)

Svar: Tack :)
Annika