Gudomligt goda snittar med nonstop

Ibland bakar jag till Equmeniakyrkan i Tumba's gudstjänstfika.
Ofta krävs det att man ska baka en stor mängd med kakor, denna gång blev det 80 stycken. 
Jag vill gärna baka något som är enkelt, på grund av den stora mängden kakor, men som ändå ser lite lyxigt ut. Igår stod jag och skulle baka ut dessa kakor och enligt receptet skulle det bli 60 stycken (dubblad form). 
Jag tänkte att om jag skär de i lite mindre snittar kan jag nog få till 80 stycken. Det roliga var att när jag 
var klar så hade jag lyckats skära ut 104 stycken. Det är en ganska så stor skillnad mot de 60 stycken kakor som receptet bestod av. Men det var bara bra för då fick jag 24 kakor att äta upp själv :)
Och de var gudomligt goda som sagt!
 
Ca 60 st små eller ca 30 st stora
 
Ingredienser
125g smör, rumsvarmt
1,5 dl strösocker
1,5 dl brunt farinsocker
1 ägg 
1 msk vaniljsocker
0,5 tsk bikarbonat
1 nypa salt
3 dl mjöl
ca 1,5 dl Nonstop chokladlinser
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader. 
- Blanda ihop smör, socker, farinsocker, ägg, vaniljsocker, bikarbonat och salt i en bunke. 
- Tillsätt mjölet och blanda snabbt ihop allt till en deg. Känns degen för kletig så ta i lite mjöl till. Tillsätt till sist chokladlinserna, men knåda inte degen för länge för då kan färgen från chokladlinserna färga av sig. 
- Dela degen i två delar om du vill ha stora snittar eller i fyra delar om du vill ha mindre snittar. Rulla dem till längder, ca 40 cm och lägg dem brett i sär på en blåt med bakplåtspapper för att de flyter ut ordentligt. Lägg gärna några extra Nonstops på ytan. 
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Lite kortare gräddningstid om du gör mindre snittar. 
- Skär längderna i sneda snitt med en vass kniv direkt när de kommer ut från ugnen. Låt dem kallna och stelna på plåten annars är risken att de faller sönder. 
 
 
 
Receptet är hämtat från: http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/galet-goda-m-m-snittar/
Choklad - enkla kakor - kakor - nonstop - småkakor - snittar