Swenströmskas stenugnsbageri i Karlstad

"Att baka inför öppen ridå och utan hemligheter skapar närhet till det bröd som produceras.
Alltid med kunden i fokus. Det tror Moa Näsström och Mattias Svensson som nu öppnar
stenugnsbageri på Östra Torggatan i Karlstad."
 
Min storasyster flyttade för två år sedan till Karlstad och vid första besöket hos henne föreslog hon att vi skulle besöka Swenströmskas café. Jag blev kär direkt kan jag bara säga! Jag älskar deras retro-inredning och hur man får se in i bageriet. Visserligen har jag bara varit där de tider då ingen står inne och bakar, men bara vetskapen att man kan om man är där i rätt tid få se hur både bakverk och bröd tillverkas är exklusivt. 
 
Varje gång vi åker till min storasyster föreslår jag direkt att vi borde besöka Swenströmskas för en fika. Jag väljer alltid minst en liten citronmarängpaj och en kopp te. För deras citronmarängpajer är inte bara små och söta utan de är också de godaste citronmarängpajerna jag har ätit! De är en perfekt blandning mellan syra och sötma och alldeles lagom stora för att orka äta. Téet är av bra kvalité och dessutom får man en liten kanna att hälla ur vilket är i ungefärlig mängd två stora koppar med té. Allt detta för priset av 42 kronor! Om man kommer från Stockholm så vet man att det är ett väldigt bra pris om man tänker på den kvalité man köper. 
 
Förutom att man kan avnjuta en god fika i deras café så kan man också köpa med sig hem nybakat surdegsbröd. Surdegsbrödet är saftigt med en fin skorpa. Enligt en av ägarna, Mattias Svensson, är dessa surdegsbröd bakade efter gamla recept men i en ny tappning. Och han vill att alla som besöker Swenströmskas stenugnsbageri ska våga fråga vad brödet innehåller och om vad råvarorna har för ursprung. Mattias menar att det är ett nytt sätt att handla mat på. Folk efterfrågar närproducerade matvaror och då ska de ge dem det. Han anser själv att det är stor skillnad på det bröd som de bakar och det man köper i affären. Och jag kan bara hålla med honom. Deras bröd smakar mer och har en ärligare smak än de bröd som produceras i buktikerna. 
 
För mig är Swenströmskas stenugnsbageri ett utmärkt val för den som bryr sig om bra råvaror och förstaklassigt men också prisvänligt fika. Swenströmskas är ett café för alla och därför föreslår jag nu för dig att nästa gång du är i Karlstad, eller i närheten, tycker jag verkligen att du ska bege dig till Östra Torggatan 16 för att få smaka på detta underbara café. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken!
 
För mer information och öppettider besök: http://www.swenstromskas.se/ 
0 kommentarer publicerat i
Taggar: Café recensioner, café karlstad, swenströmskas karlstad, swenströmskas stenugnsbageri