Himmelska regnbågscupcakes!

Enkla cupcakes som är enormt populära av både barn och vuxna. 
Förbered er på en extrem sockerchock bara :) 
 
Vaniljmuffins  ca 12 st
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl mjölk
100 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Kristyr - "Royal icing"
30 g äggvita (ett normal stort ägg)
ca 200g florsocker
1 tsk citronsaft
Några droppar blå karamellfärg
 
Dekoration
12 st Regnbågsfärgade godisremmar (går att köpa på ÖB)
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. 
- Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan för att svalna. 
- Vispa socker och ägg till en pösig och fluffig smet. Blanda därefter i bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl. 
- Blanda till sist i det smälta smöret och mjölk. Rör om till en jämn smet. 
- Fördela smeten i muffinsformarna och grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. 
- Låt svalna på galler. 
 
Dekorering
Gör så här:
- Vispa äggvitan lätt och sikta sedan ned florsockret. Tillsätt citronsaften och vispa på låg hastighet. 
- Dela kristyren i två skålar. I ena skålen låter du kristyren vara vit.
- I den andra häller du i några droppar av blå karamellfärg. Blanda om väl.
- Bre den blåa kristyren över muffinsarna och låt torka.
- Klicka sedan ut två "moln" på vardera sida av toppen på muffinsen. Tryck ned en regnbågsfärgad godisrem och låt kristyren stelna.  
 
 
cupcakes - himmelska bakverk - regnbågscupcakes