Omelett med sparris & bacon

Jag hittade detta recept på Saras Delikatesser och det blev en otroligt god och lättlagad omelett.
Går att variera oändigt och byta ut så att det passar alla som ska äta. 
Jag valde att inte steka min på båda sidor för att jag är först och främst inte så duktig på att
vända på omeletter, men sen också för att jag gillar när den är krämig på toppen :)
 
2 portioner
Ingredienser
10 st gröna sparrisar
1/2 pkt bacon
1/2 röd eller gul lök
1/2 paprika
4 ägg
1 dl grädde
salt 
peppar
riven parmesan
 
Gör så här
- Hacka bacon, sparris, lök och paprika. Stek i en stekpanna på medelhög värme i lite rapsolja tills att de mjuknat och fått lite färg. 
- Vispa ihop ägg, grädde, lite salt och peppar. Häll det över på baconblandningen i stekpannan.
- Dra fram och tillbaka med en gaffel genom omeletten till att den har satt sig. 
- Riv över parmesan och servera. 
bacon omelett - omelett - omelett sparris bacon - sparris omelett

Vegansk äppelkaka

 
Ingredienser
2 msk chiafrön + 6 msk hettvatten 
2 dl strösocker
1/2 dl rapsolja
1 dl vatten
2 3/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 1/2 bakpulver
1 tsk kanel
2 äpplen
 
Gör så här
Förbered chiafrönsblandningen
- Blanda 2 msk chiafrön med 6 msk hett vatten. Låt stå ca 1 minut tills det blir lite gele-aktigt. 
 
Tillagning av äppelkakan
- Värm ugnen till 175 grader. 
- Pensla en sockerkaksform med rapsolja och strö i kokosflingor. 
- Vispa socker, rapsolja och chiafrönsblandningen i en bunke med elvisp. Tillsätt vatten, vaniljsocker, bakpulver och kanel i bunken. Blanda om väl till en jämn smet. 
- Hacka äpplena i små bitar och tillsätt i smeten. Blanda därefter i vetemjölet och rör om till en jämn smet. 
- Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, ca 35-40 minuter. 
- Låt kakan stå och sätta sig i ca 10 minuter innan du stjälper upp den på en tallrik. 
 
vegansk sockerkaka - vegansk äppelkaka - veganskt fika

Bananplättar - lätt som en plätt!

Vet ni vad?
Det går att göra en lyxig frukost på mindre än 10 minuter!
och.. den går att göra nyttig! 
Bananplättar behöver bara 2 ingredienser och knappt 10 minuter.
Det går jättebra att byta ut vetemjölet mot glutenfritt.
 
2 portioner.
Ingredienser
1 banan
0,5 dl vetemjöl
 
Gör så här
- Blanda alla ingredienser i en skål till en jämn smet. 
- Värm upp en stekpanna på medeltemperatur och lägg i en klick smör. 
- Klicka ut tre matskedar i stekpannan och stek varje sida ca 1 minut. Upprepa en gång till.
- Servera med vad du vill!
 
Nom nom nom nom :)
2 ingredienser pannkakor - Bananplattar - Plättar recept - lyxig frukost