Ätbara tepåsar doppade i mjölkchoklad

Till kyrkfikat serverade jag dessa ursöta ätbara tepåsar. De blev riktigt populära och alla tyckte om dom. Kakorna är väldigt enkla att baka och går att dekorera precis hur man vill. Man kan även skriva små söta ord på varje pappersbit som sitter ihop med kakan. Passar perfekt till ett afternoon tea party, dopfest eller en 
enkel förmiddagsfika. Jag gör alltid den här kakdegen och sen fryser jag in den så att jag kan ta fram 
bitvis och baka kakor med :)
 
ca 80 st.
Ingredienser
 
Dekoration
200 g mjölkchoklad, eller vilken smak du än vill ha
80 små snören
80 små pappersbitar
 
Gör så här
- Följ instruktionerna till kakdegen. 
- Ta ut lite deg i taget och kavla till en rektangel. Skär ut små rektanglar och skär sedan av två hörn så att kakan ser ut som ett litet hus. Tryck ned ett sugrör i taket på varje kaka så att det bildas ett litet hål. 
- Grädda kakorna mitt i ugnen på 170 grader, ca 10-15 minuter. Kakorna ska vara lite gyllene i kanterna när de är klara.
- Låt kakorna svalna en stund på plåten innan de flyttas över till ett galler för att kallna. 
- Smält under tiden chokladen, micro eller vattenbad, och doppa sedan halva delen av vardera kaka. 
- Sätt tillbaka till gallret och vänta tills chokladen stelnat. 
- Klipp valfri längd på snören och knyt fast i kakorna. Tejpa eller häfta ihop pappersbitarna med snörena. 
- Förvara kakorna torrt och mörkt. 
 
 
 
Visa fler inlägg