Glutenfria portionstårtor med nutella, jordgubbar och mörkchokladganache

Idag. den 27 januari, är det National Chocolate Cake Day i USA. 
Nu bor jag visserligen i Sverige men det är en dag som jag verkligen inte vill missa.
Jag väljer därför att fira denna underbara dag med dessa glutenfria portionstårtor fyllda
med nutella, jordgubbar och toppad med mörkchokladganache.. Muums!
De är verkligen SÅ enkla att göra och heelt galet goda att äta. 
 
6 portionstårtor
Ingredienser
Glutenfri chokladbotten
6 ägg
2 ¼ dl strösocker
2 dl kakao
1 msk potatismjöl
 
Fyllning 1
12 tsk nutella
 
Fyllning 2
6 st Färska eller upptinade jordgubbar
 
Mörkchokladganache
0,5 dl grädde
100 g mörkchoklad
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
- Separera äggulorna från äggvitorna. Vispa äggulorna med strösockret tills smeten blir vit och fluffig. Tillsätt kakaon och potatismjölet. Vispa äggvitorna i en separat skål till fast skum. Vänd ned det försiktigt i äggsmeten.
- Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med ett välsmort bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Låt kakan svalna ca 5-10 minuter i formen. 
- Stansa ut små runda bottnar med en rund liten form eller ett glas. Det ska bli ca 24 stycken runda bottnar.
- Lägg bottnarna på ett galler och låt svalna helt. 
- Bre nutella på 12 bottnar. 
- Skiva jordgubbarna och lägg på 6 st bottnar. 
- Lägg ihop portionstårtorna och varva med bottnarna t ex. nutella, jordgubbar, nutella. Avsluta med en neutral botten.
- Värm grädden på spisen, men låt den inte koka! Skär under tiden chokladen i bitar och lägg i en skål. Häll över den varma grädden och blanda om tills allt är smält. 
- Fördela ganachen på tårtorna och bre den jämn runt sidorna.
- Servera direkt eller ställ i kylskåpet för servering senare.
 
 
Glutenfri tårta - Mini tårtor - Mörkchoklad tårta - Portionstårtor