Saftiga Blåbärsrutor i långpanna

Mitt i den kallaste vintermånaden måste man ändå få längta till sommaren.
Värme, sol och blåbär..
Den här kakan tar mig direkt till minnen av den ljuva sommaren, även om blåbären
kommer direkt från frysen. Perfekt att baka då sommarens bär måste ge plats åt 
något nytt i frysen. Kakan serveras bäst ljummen med en klick vaniljvisp! 
Lycka till! :)
ca 24 bitar
Ingredienser
3 ägg
2 dl strösocker
1 dl rapsolja (eller 100 g smält smör)
1,5 dl mjölk
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4,5 dl vetemjöl
3-4 dl frysta blåbär
 
Garnering
Florsocker
 
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 22 x 32 cm, med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda väl om till en slät smet. Häll i de frysta blåbären och rör om väldigt försiktigt. Blåbären färgar lätt av sig, även om de är frysta.
-  Bred försiktigt ut smeten i långpannan och grädda den mitt i ugnen ca 30-35 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen en stund.
- Lyft upp kakan ur formen med hjälp av bakplåtspappret och skär den i önskade rutor. Pudra över florsocker innan servering.
 
Blåbär långpanna - Blåbär recept - Blåbärsrutor - Blåbärsrutor i långpanna - Långpanna med blåbär
a n n i k a

Mumsigt :D

Svar: Verkligen :) Vi har flera liter med plockade bär hemma så det är verkligen ett toppenbra recept att rensa frysen med.
Annika