underbarabakverk - Kärleksmums med jordgubbsglasyr

Kärleksmums med jordgubbsglasyr

Kärleksmums, snoddas, mockarutor.. kärt barn med många namn.
Jag föredrar att kalla denna bakelse för just kärleksmums.
Och vad är inte kärlek om inte just jordgubbar.. :)
Kärleksmums
Ingredienser
150g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk siktad kakao
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
 
Jordgubbsglasyr
2 dl jordgubbar 
2,5 dl florsocker
Några droppar citronsaft
Kokosflingor (frivilligt)
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader. 
- Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna. 
- Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och sikta ned kakao. Blanda om försiktigt. 
- Häll i vetemjöl, smält smör och mjölk. Blanda om tills smeten är jämn. 
- Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. 
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. 
- Låt svalna. 
 
Jordgubbsglasyr
- Snoppa 2 dl jordgubbar och mosa eller mixa i en bunke. 
- Sila ut saften och tillsätt florsocker, lite i taget, tills konsistensen är lagom tjock. Om smaken blir för söt kan du tillsätta lite citronsaft.
- Bred ut glasyren på kakan och ställ i kylskåp.
 
0 kommentarer publicerat i Bakelser
Taggar: Snoddas, jordgubbsglasyr, kärleksmums, kärleksmums jordgubbsglasyr