Sockerkaka med smak av choklad

 
Ingredienser
50g smör eller margarin
2 ägg
2 dl strösocker
3 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
1 dl mjölk
 
Gör så här
- Värm ugnen till 175 grader. 
- Smöra och bröa en form, ca 1 1/2 L. Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna.
- Vispa ägg och socker fluffigt och vitt i en bunke. Sikta ned kakao, bakpulver och vaniljsocker. Blanda om försiktigt. 
- Häll i vetemjölet och rör om. Blanda smält smör och mjölk, tillsätt i smeten. Rör om tills smeten är jämn och fin.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Känn efter med en sticka.
- Låt kakan stå i ca 10 minuter innan du stjälper upp den på ett fat eller bricka.
- Njut!
chokladsockerkaka - sockerkaka - sockerkaka med choklad