Äpplechips i ugn

Äpplechips är så himla gott och enkelt att tillaga.
De passar perfekt att äta som de är eller att strö över yoghurten.
Jag smaksatte några med lakrits och det blev väldigt gott tillsammans.
 
Ingredienser
3 små äpplen
valfri smaksättning (kanel, lakrits, ingefära osv.)
 
Gör så här
- Sätt ugnen på 120 grader. Tvätta äpplena och torka dem torra. Ta bort kärnhuset. 
- Skär äpplena i millimeter tunna skivor med kniv eller mandolin. Akta fingrarna bara!
- Lägg äppleskivorna på en plåt med bakplåtspapper. Pudra över valfri smaksättning eller låt de vara naturliga.
- Torka äpplena mitt i ugnen ca 2,5 - 3 timmar. Öppna luckan då och då för att släppa ut fukt. När halva tiden hade gått vände jag på varje skiva så att varje sida blir lika. 
- Förvara i en burk med tätslutande lock. 
 
 
hälsosamt - äpple recept - äpplechips - äpplechips ugn

Pasta vongole - pasta med musslor i vitvinssås!

En lättlagad måltid som samtidigt är otroligt lyxig och smakar himmelskt!
4 portioner
Ingredienser
1 kg färska blåmusslor
2 vitlöksklyftor, pressade
4 msk olivolja
2 dl vitt vin
salt och svartpeppar
pressad citron
1 röd chili, färsk eller torkad
2 msk bladpersilja, färsk eller fryst
400 g tagliatelle
 
Gör så här:
- Rensa och tvätta musslorna. Kasta de som inte är hela och stängda. 
- Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. 
- Fräs vitlöken i olivolja utan att den får färg. Häll på vinet och låt koka upp. 
- Tillsätt musslorna och koka på stark värme ca 2 minuter under lock tills musslorna öppnat sig. Släng de som inte öppnat sig. 
- Lyft upp musslorna och låt buljongen koka ihop ca 2 minuter. Smaka av med salt, papper och citronsaft. 
- Häll i nykokt pasta, musslor och strö över med chili samt bladpersilja. 
 
musslor recept - pasta musslor - pasta musslor vitvin